Durf jij uit je comfort zone te stappen?

Met dank aan Bed & Breakfast www.frankrijk-noord.nl waar de video is opgenomen.

 

Creatie door verschuiving

Om te verschuiven van dat wat je kent naar dat wat je wilt of waar je van droomt, is het nodig dat je bereid bent om je huidige positie los te laten. En vervolgens te vervangen door iets nieuws. Er is vaak een concrete aanleiding om iets nieuws te willen creëren. In het geval van MirjamTipt! kreeg ik de  opmerking dat ik mijn boodschap steeds op dezelfde manier bracht. Een beetje afwisseling kan echter geen kwaad, zo kreeg ik te horen. Met het besluit om te verschuiven naar een andere vorm, ontstond de ruimte om MirjamTipt! eens buiten op te nemen.

Gewoon doen

Je ziet vaak dat mensen ervoor kiezen om veranderprocessen te vermijden. Er is zelfvertrouwen en moed voor nodig om een verandering aan te gaan, ook als die in eerste instantie niet zo groot lijkt. Wat het spannend maakt, is dat je niet precies weet wat het resultaat zal zijn. Wanneer ik het filmpje terugkijk dan leer ik dat buiten een video opnemen effect heeft op mijn haar, op de lichtval op mijn gezicht, op mijn ogen en zelfs op mijn gemoedstoestand. Nu ik dat weet en kan ik er de volgende keer rekening mee houden. Dit zijn geen fouten maar welkome ervaringen waarmee ik kennis en ervaring opdoe die van waarde zijn voor MirjamTipt-lezers en voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Willen is de sleutel

Je moet alleen wel willen veranderen. Ons “willen” genereert namelijk energie en de moed om te creëren. De filosoof Nietzsche schreef al dat de wil een scheppende drift is. Een verlangen naar meer, naar een betere plek in het krachtspel om je heen.

Elke creatie start met een idee, een inzicht of inspiratie die je hebt opgedaan. Zodra het idee in je geest is gekropen, maak dan gebruik van het gereedschap dat je al in je draagt: voorstellingsvermogen. De volgende stap is om dat wat je je hebt voorgesteld, de beelden, te implementeren. Er actie op te zetten.

Wanneer het resultaat niet of slechts gedeeltelijk is wat je dacht, ga dan aan de slag met de verbeteringen die nodig zijn. Is het resultaat wel geslaagd dan smaakt dat naar meer. Kortom, durf privé en zakelijk in de creatiespiraal te blijven want dat verrijkt.

Eén reactie op “Durf jij uit je comfort zone te stappen?”

 1. Marjan schreef:

  Hallo Mirjam,

  Complimenten!
  Uit je comfort zone stappen. Ik ben er klaar voor. Jij inspireert!
  Thanks.

  Groet Marjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips!