Verandering organiseren

Hard met hart in de schade expertise.

“Ik leerde Mirjam van Drimmelen in 2006 kennen. Ons bedrijf was net een fusie aangegaan. Mede als gevolg van cultuurverschillen hadden veel professionals onze organisatie verlaten. In eerste instantie was Mirjam benaderd met het verzoek om versneld personeel te werven. Zij boekte hierbij in razend tempo resultaat. Wat haar manier van werken kenmerkte? Haar enorme gedrevenheid en haar creatieve aanpak.

Bij een volgende opdracht was de keuze voor de professional dan ook snel gemaakt. Ons bedrijf moest een cultuurverandering ondergaan. Hierbij heeft Mirjam van Drimmelen ons geweldig geholpen met haar deskundigheid, haar warmte, haar andere kijk op zaken en haar gedrevenheid om zaken voor elkaar te krijgen.”
Peter van Rensen, directeur Cunningham Lindsey Nederland

Van drie stichtingen naar één stichting

“Mirjam heeft de stichting Leer Werken in de Techniek geholpen met het verder ontwikkelen van een missie, visie, strategie en een structuur. Ze neemt initiatief, is scherp, betrokken, flexibel en geeft de mensen ruimte. Ze verstaat de kunst van het adviseren en weet daadwerkelijk waarde toe te voegen.”    Robert Hendriks, voorzitter Stichting Leer Werken in de Techniek   

Een holding en haar BV’s stappen over op shared services

Mirjam is een prettige en professionele collega die op een pragmatische en doortastende manier zaken aanpakt. Mirjam doorziet de grote lijnen van een project, maar weet dat de details uiteindelijk het verschil maken. Door bijvoorbeeld open vragen te stellen en door te vragen weet Mirjam al snel wat er moet gebeuren en pakt dat dan ook op.
Pieter Stillebroer, Senior HR-IT professional Cofely NV

Een veranderaanpak voor een adviesbureau

“Mirjam van Drimmelen heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vertalen van het strategisch beleid van de organisatie naar een strategisch HR plan met als thema ‘leren, veranderen en verbinden’. Dit door o.a. invulling te geven aan een teamdag met het HR-team van NIBE-SVV. Door haar brede kennis van (organisatie)veranderingsprocessen en met name ook door haar frisse, pragmatische en creatieve aanpak alsmede haar coachende vaardigheden hebben we een strategisch HR plan waarin onze eigen visie, en de wijze waarop we vanuit deze visie NIBE-SVV gaan helpen om succesvol te zijn, helder omschreven.”
Yvon Okhuijsen-Hardeman, HR-Manager.

Een veranderaanpak voor een universiteit

“Mirjam heeft een sturende rol gespeeld in het herijken van de alumni-activiteiten van de executive masterprogramma’s van het Departement Bestuur- & Organisatiewetenschap (Universiteit Utrecht). Initiatiefrijk, doelgericht en succesvol!”
Arnold Wilts, Programmacoördinator.