Bouw ruimte in voor bijstelling. 2014/tip 3

 

Het SOAR-model

De wil om bij te stellen begint met erkenning. Erkenning dat ruimte moet worden gemaakt om zaken anders te laten zijn dan eerder afgesproken. Mijn ervaring is dat erkenning de sleutel is die de poort opent tot het laten slagen van het bijstellen van afspraken.

Hoe weet en toets je of de partij die jij vertegenwoordigt, jijzelf en de andere partij bereid zijn om bij te stellen? Erkenning kan je met het SAOR-model onderzoeken. Mijn tip is: bouw in de voorbereidingsfase van de samenwerking de afspraak in dat partijen dit model toepassen wanneer ingewikkelde bijstellingsvraagstukken op tafel komen.

Hoe ziet het SOAR-model eruit? Eerst even een kleine zijsprong naar de onderliggende filosofie van de Appreciative Inquiry (AI). Dit is een filosofie die David Cooperrider in 1980 heeft ontwikkeld. In Nederland spreekt met ook wel van ‘waarderend onderzoek’. Conventionele modellen, zoals de SWOT, redeneren dat succes wordt bereikt door zwakke punten aan te pakken. De AI-redenering is tegengesteld. Die gaat ervan uit dat een systeem zich positief ontwikkelt zodra mensen bereid zijn te onderzoeken wat er wél werkt en wat ze graag anders willen.

Wanneer de AI filosofie wordt toegepast op een conventioneel strategisch model zoals de SWOT dan ontstaat een transformatie[1]. Van SWOT naar SOAR (strenght, opportunities, aspirations, result). Het SOAR-model levert vier interessante perspectieven op.

Strategic Inquiry

Strenghts

Verkenning van positieve thema’s

Opportunities

Wat aandacht krijgt groeit

Appreciative Intent

Aspirations

Co-constructie van de toekomst

Results

Meetbare resultaten

[1] Bron: AI Practitioner, Volume, November, 2003

  Auteurs: Jacqueline Stavros, David Cooperrider & D. Lynn Kelley

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips!