Wat je zegt ben je zelf

 

BeGRIPPvol kosteloos in jouw praktijk toepassen? 

BeGRIPPvol is een communicatietool. De context waarin je beGRIPPVol hanteert is business-to-business. Daar waar zelfstandige organisaties met elkaar een samenwerkingsverband aangaan. Zelfstandige organisaties zijn interne of externe partijen die zich redelijk vrij en onafhankelijk kunnen bewegen. BeGRIPPvol helpt betrokkenen te focussen op intenties die ze met elkaar willen realiseren en hoe dat te doen. Je gebruikt beGRIPPvol om:

  • een intern of extern samenwerkingsverband op te richten en te implementeren.
  • focus aan te brengen op dat wat er echt toe doet in het samenwerkingsverband.
  • ideeën en inzichten te krijgen waar je samen op kunt bouwen.
  • om uit dilemma’s of lastige situaties te komen. 
  • kritisch te reflecteren op het samenwerkingsverband zodat het zich kan ontwikkelen.                

In het boek wil ik vier praktijkvoorbeelden opnemen. Wanneer jij in jouw praktijk een of meer van de bovenstaande vraagstukken herkent, bied ik aan beGRIPPVol kosteloos toe te passen. Interesse? Neem dan contact met mij.  

Engaging Dynamics

In 2016 hebben Christiaan de Vries, oprichter ED, en ik al intensief samengewerkt. Vanaf 2017 ondernemen we samen vanuit ED, omdat we vanuit dezelfde drijfveer waarde wilde toevoegen voor onze klanten. De drijfveer is medewerkers in organisaties helpen processen en rollen te duiden zodat zij daarin het eigenaarschap kunnen nemen. 

De ED-methode gaat over leren, zien en sturen op verantwoordelijke relaties en daarbinnen wederzijdse verbindingen te bouwen op inhoud, op proces en op procedures. Christiaan en ik zijn samen met een aantal adviseurs actief in vier markten: zakelijke dienstverlening, overheid, zorg en onderwijs. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips!